Van concept naar gebouw

In februari 2010 is het idee voor dit gebouw ontstaan. Initiatiefnemers Steven Lobregt en Peter Jansen komen met een paar schetsen bij hun architect: een gebouw in de vorm van een beukenblad. Symbool van duurzaamheid en groei, en met een knipoog naar het logo van de gemeente Apeldoorn.

Het idee wordt vertaald naar een defintief ontwerp. De bouw kan dan beginnen en is in het najaar van 2011 gereed. Een gebouw met twee kopgevels in de vorm van het blad. De ruimte die middenin overblijft, is ingevuld met kozijnribben en glas in verschillende tinten. Deze 'nerven van het blad' laten het daglicht op een bijzondere manier door. Gegolfde stalen dakplaten verbinden de gevels als een dak en worden voorzien van lichtstraten en zonnecollectoren.

Unieke details

  • prachtige glazen ruimte op de begane grond, voor informatiecentrum en als vergaderruimte
  • verticale kern vanaf de kelder tot het dak, voor alle voorzieningen
  • de trap langs het glas van een van de kopgevels, voor een spectaculair uitzicht
  • de terreinindeling wordt identiek aan de vorm van het gebouw